První vlastní odchov

25.02.2012 23:44

O Vánocích jsem poprvé přidala Paní Špilbergovou ke Kalíškovi. Měla jsem z toho velké nervy, jak to vše dopadne, jestli se nepokoušou. Ono už pouhé seznamování na dálku, když jsem přes mříže ukazovala Kalíška Paní Špilbergové, dopadlo vždy křikem a úprkem holky do domečku.

Dostali do výběhu dva domečky, dva kolotoče. Aby se náhodou nehádali, či nedošlo ke zranění, když se jeden točí. Paní Špilbergová prevetivně řvala, jakmile. se Kalíšek přiblížil. Honili se, okukovali si domečky, nacpali si torby, aby náhodou jim druhý něco nevzal. Co je v torbě, to se počítá.

První noc a den přečkali každý ve své domečku. Ale již následující den byli nasáčkovaní v samozřejmě v tom menší oba. Sice to bylo ještě doprovázené křikem, ale již bez sebe nemohli být. Asi po týdnu si sedala Paní Špilbergová do misky se semínkami a odmítala ji opustit a Kalíšek je opatně vybíral zrníčka, kam se dostal. A mohla bych pokračovat dál, jak se vše otočilo, jak holka lezla na Kalíška, jak 'oňuchávala' ona jeho.

Z toho pobytu u Paní Špilbergové nakonec nic nebylo. Úspěšné bylo až druhé spojení 1. února, kdy jsem je nemusela nechávat ani přes noc spolu, to by Kalíšek asi odnesl na zdraví, jak po Paní Špilbergové toužil.

 

Z toho se nám 22.února narodilo 7 miminek, později zůstalo 6. Vrh A